Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Nisan 2024 Pazartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.701.286

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“ telekomünikasyon sağlayıcıları da; arıza/kesinti bildirsin "
“ telekomünikasyon sağlayıcıları da; arıza/kesinti bildirsin "

     Habersiz telekomünikasyon kesintilerini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Eyüp DOKUZLAR "telekomünikasyon temel ihtiyaçtır, telekomünikasyon hizmet sağlayıcıları; bölgesel kesintileri tüketicilere haber vermelidir. ”dedi.

 

 

 

 

 

 

   

 

             Genel Başkan Yardımcısı Eyüp DOKUZLAR konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

            Telekomünikasyon (internet, sms, telefon vb.)hayatın olağan akışının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş, zaruri ihtiyaç olmuştur.

            Teknolojik iletişimin varlığı hayatı kolaylaştırırken yokluğu hayati öneme sahip iş ve işlemlerin yapılamamasına sebep olmaktadır.

            Fatura ödeme, başvuruda bulunma, hastane randevusu alma vb. işlemler telekomünikasyonla yapılabilmekte erişim olmadığı hallerde hak kayıpları oluşmaktadır.

            Telekomünikasyon erişiminin varlığına güvenen tüketici cihazını açtığında; erişimin olmadığını fark etmekte önce kendi cihaz ve kablolarını kontrol etmekte erişim yokluğunun kendi kurulumundan kaynaklamadığına kanaat getirdiğinde; hizmet sağlayıcıyı aramakta, hizmet sağlayıcısından; 2-3 gündür bölgesel bir kesinti olduğunu ekiplerin arızayı gidermek için özveriyle çalıştıkları cevabını almaktadır.

Bölgesel kesintiler SMS ile tüketicilere bildirilmeli, ücret tahakkuk ettirilmemeli…

Telekomünikasyon erişimi olmayan tüketiciler; son ödeme günü gelen faturasını ödeyememekte, son başvuru tarihi gelen başvurusunu yapamamakta, hastane randevusu alamamakta vb. işlemlerini yapamayarak hak kaybına uğramaktadır.

            Telekomünikasyon servis sağlayıcıları; bölgesel telekomünikasyon kesintilerini SMS ile o bölgedeki abonelerine bildirmeli, hizmet sağlayamadığı zaman diliminde arızanın olduğu bölgedeki abonelerine tarifeleriyle orantılanarak  kullanıl(a)mayan tarife miktarlarına  ücret tahakkuk ettirmemelidir.

BTK mevzuatta yeni düzenleme yapmalı…

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) bölgesel telekomünikasyon kesintilerinin SMS ile arızanın olduğu bölgedeki abonelerine bildirilmesini ve hizmet sağlanamayan zaman diliminde tüketicilerin tarifeleriyle orantılanarak  kullanıl(a)mayan tarife miktarlarına  ücret tahakkuk ettirilmemesini mevzuata eklemeli;tüketicilerin mağduriyetini önlemelidir. 

Hak arandıkça haksızlıklar azalır... 

            Hak kaybına uğrayan tüketiciler; kesintinin olduğu zaman dilimindeki ücretlerini ve hak kaybı nedeniyle uğradıkları zararı telekomünikasyon firmalarından talep etmelidir.

Uyuşmazlık durumunda; 2023 yılı için 66.000TL’ye kadar olan uyuşmazlıklarda ikamet ettikleri İl’in/İlçe’nin Tüketici Hakem Heyetlerine, 66.000TL ve üzeri uyuşmazlıklarda dava şartı olarak arabulucuya, uyuşmazlığın devam etmesi halinde Tüketici Mahkemesine başvurmalıdır.

Hak arandıkça haksızlıklar azalır.

#TÜKDES #Telekomünikasyon #BilgiTeknolojileriVeİletişimKurumu #BTK

Eyüp DOKUZLAR  

Genel Başkan Yardımcısı

424 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |