Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Nisan 2024 Pazartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.701.642

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"tarım, veteriner ilaçları , gübre ambalaj ve atıkları..."
"tarım, veteriner ilaçları , gübre ambalaj ve atıkları..."

Tarımsal ,veteriner  ilaçları, gübre ambalaj ve atıkları sorununu  değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Genel Başkan Vekili Uzman Eczacı  Hülya KELLECİ   "toplanmayan tarım ,veteriner ilaçları, gübre  ambalaj ve  atıkları ekosistemi tahrip etmektedir. " dedi.

 

            Genel Başkan Vekili Uzman Eczacı Hülya KELLECİ  konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

            Tarımsal ve hayvansal üretimde son yıllarda artan oranda ilaç ve gübre kullanılmakta,buna bağlı olarak da tarım ,veteriner  ilaç ve gübre  ambalaj ve atığı oluşmaktadır.

            Ülkemizde tarım ve veteriner ilaç ambalaj ve atıklarının toplanması depolanması ve geri dönüşümü için sistemli bir çalışma bulunmamaktadır.

            Tarım, veteriner ilaç ve gübre ambalaj ve atıkları genellikle ilaçların sulandırıldığı /hazırlandığı çeşme/kuyu ve tarla başına bırakılmakta bu atıklar ekosisteme telafisi mümkün olmayan zararlar vermektedir.

            Usulüne uygun olarak toplanıp, bertaraf edilmeyen,gelişigüzel atılan ; zirai,veteriner ve gübre  ambalaj ve atıkları can ve mal kayıplarına sebep olmakta yeraltı/yerüstü kaynaklarımızı havamızı suyumuzu zehirlemektedir.

 

            Tarım  ,veteriner  ilaçları, gübre  ambalaj ve atıkları Tarım İl/İlçe Müdürlükleri takibinde ve sıkı denetiminde toplanmalı ve geri dönüştürülmelidir ...

             

            Tarım,veteriner ilaçları,gübre ambalaj ve atıklarının toplanması ,depolanması ve bertaraf edilmesi için acilen gerekli mevzuat düzenlemesi yapılmalıdır.

            Tarım,veteriner ilaçları,gübre ambalaj ve atıklarının  toplanması geri dönüştürülmeli ; bu işlemler Tarım Orman İl/İlçe Müdürlükleri ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlükleri  takibinde sıkı denetimde olmalıdır.

            Tarım,veteriner ilaçları,gübre atık ve ambalajlarının toplanması geri dönüşümü için Dünya örnekleri incelenebilir,ambalaj ve  kullanıcının satıcıya iadesi teşvik edecek şekilde depozitolu satılabilir,toplanma ve geri dönüşüm için ilaç ,gübre üreticisi,deposu,yetkili satıcılar ve kullanıcılara sorumluk getirilebilir.

 

            Tarım,veteriner ilaçları,gübre   ambalaj  ve atıkları , ekosistemi tahrip etmektedir...

            Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir Dünya  için hemen şimdi tarım,veteriner ilaç  ve ,gübre ambalaj ve atıklarının  toplaması, geri dönüşümü yapılmalı ve sıkı bir şekilde takip edilmelidir.

#TÜKDES #Tarım,VeterinerİlaçAmbalajAtıkları   #Ekosistem   #Tüketici

            #T.C.TarımVeOrmanBakanlığı #T.C.ÇevreŞehircilikVeİklimDeğişikliğiBakanlığı

            #T.C.Cumhurbaşkanlığı

 

            Uzman Eczacı Hülya KELLECİ

             Genel Başkan Vekili    

191 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |