Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
24 Nisan 2024 Çarşamba 
Ziyaretçi Sayımız: 1.696.843

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
BİR ÇOCUĞU PARÇALAYINCA MI İŞLEM YAPACAKSINIZ?
BİR ÇOCUĞU PARÇALAYINCA MI İŞLEM YAPACAKSINIZ?

Ülkemizde sık sık Pitbull dehşeti haberleriyle karşılaşıyoruz. Eskişehir’de de zaman zaman bu olaylar yaşanıyor. AĞIZLIKSIZGEZDİRİLİYORSahibi tarafından ağızlıksız gezintiye çıkarılan pitbulllar başka köpeklere ve insanlara saldırabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ancak yaşanan onca olaya rağmen kimse bu konuda gereken önlemi almıyor.Bazı sorumsuz ve hasta ruhlu insanlar pitbull köpeklerini ağızlık takmadan minik çocuklarımızın oyun oynadığı parklarda gezdiriyor. Bazen tasmalarını çıkartıp, koşturuyorlar. Bunu polis, zabıta gibi kolluk kuvvetleri de görüyor. Ama bu kişilere ‘sen ne yapıyorsun?’ denilmiyor. O vahşi köpeğin sahibi hakkında  birini parçaladıktan sonra mı işlem yapılacak? Asıl olan bu vahşi köpekleri, insanlara ve diğer sokak hayvanlarına zarar vermeden durdurmaktır. 

ÜRETMEKSATMAK YASAK24 Haziran 2004’te çıkarılan Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinde “pitbull terrier, Japanese tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; sergilemek ve hediye etmek yasaktır” deniliyor. Bu konuda denetim görevini kim yapıyor? Bu köpekler ormanda değil, şehrin göbeğinde parklarda dolaştırılıyor. Denetim görevi Çevre Orman Bakanlığı’na verilmiş.  Bu konuda ilçe belediyelerine de yetki  verilmeli?  Bu saldırgan köpekleri ağzı açık şekilde gezdiren insanlara en ağır para cezası verilmeli. Köpeği ondan alınıp, hayvan barınaklarına teslim edilmeli. Eskişehir’deki tüm pitbullar, Terrierler, Japanese Tosalar kayıt altına alınıp, kısırlaştırılmalı. Bir minik çocuğumuz oynadığı parkta saldırıya uğramaması için Eskişehir Valiliği, belediyeler, Emniyet ortak çalışma yapmalıdır.  Daha önce de bu konuyla ilgili birkaç yazı kaleme almıştım. Tüm yetkilileri sesleniyorum; “Bu ağızlıksız gezdirilen köpekler bir çocuğumuzu parçalayınca mı işlem yapacaksınız?

 

 

Sonhaber Gazetesi Ayhan AYDINER - Erişim Tarihi:08.06.2019

http://www.sonhaber.com.tr/makale/her-zamankinden-fazla-birlik-olmaliyiz/

853 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |