Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.208

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
TÜKDES
TÜKDES

"Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) 21 Kasım 2009 tarihinde Eskişehir’ de kurulmuştur. Genel Merkezi Eskişehir’de bulunan Derneğimizin Genel Başkanlığını Sayın Süleyman Bakal yürütmektedir. Derneğimizin İstanbul, Tekirdağ ve Sivrihisar’da Şubeleri, Bilecik ve Beylikova’da temsilcilikleri bulunmakta olup,

 

 

 

 

 

 

 

Şube ve temsilciliklerin açılması çalışmalarımıza devam edilmektedir.Bugün itibariyle 5590 üye sayısına ulaşmış olan derneğimiz her geçen gün üye sayısını artırmaktadır. Derneğimizin Web sitesi (www.tukdes.org) aktif bir şekilde kullanılmakta olup, ziyaretçi sayısı bir milyona yaklaşmıştır."

 

 

Sevgili Hüseyin Bey Kardeşim; Sizin de bildiğiniz gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurullarında bulunarak topluma ve insanlara faydalı olma istek ve çabalarım nedeniyle aktif olarak görev almış olduğum Tüketiciyi Destekleme Derneği hakkında kısa bir bilgilendirme yazısını paylaşmak istedim. Bu bilgilendirme yazımı gazete köşenizde okuyucularınızla paylaşarak insanların derneğimiz aracılığı ile bilinçlenmesine katkı yapacağınıza inanıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) 21 Kasım 2009 tarihinde Eskişehir’ de kurulmuştur. Genel Merkezi Eskişehir’de bulunan Derneğimizin Genel Başkanlığını Sayın Süleyman Bakal yürütmektedir. Derneğimizin İstanbul, Tekirdağ ve Sivrihisar’da Şubeleri, Bilecik ve Beylikova’da temsilcilikleri bulunmakta olup şube ve temsilciliklerin açılması çalışmalarımıza devam edilmektedir.

Bugün itibariyle 5590 üye sayısına ulaşmış olan derneğimiz her geçen gün üye sayısını artırmaktadır.

Derneğimizin Web sitesi (www.tukdes.org) aktif bir şekilde kullanılmakta olup, ziyaretçi sayısı bir milyona yaklaşmıştır. Web sitemizde bulunan ve konusunda uzman Akademisyenlerden oluşan, Danışma Kurulu, İnsan Hakları Kurulu, Hasta Hakları Kurulu, Çalışma Komisyonları gibi birimlerin yanı sıra bunlara ilave olarak kurulmuş olan çözüm merkezimiz ülkemizin her yerinden gelen mal ve hizmet alım satımından doğan anlaşmazlıklarda tüketicilerin yaşadığı sıkıntılarına ait başvuruları cevaplayarak tüketicilere yardımcı olmaya çalışmaktadır.

Derneğimiz, başta Tüketici Konseyi’nde olmak üzere Eskişehir’de İl/İlçe İnsan Hakları Kurullarında, İl Hal Hakem Heyetinde, İlçe Tüketici Hakem Heyetinde ve İl Hasta Hakları Kurullarında temsil edilmektedir. Mal ve Hizmet alım satımından doğan anlaşmazlıklar derneğimizin gündeminde öncelikli olarak yer almakla birlikte çalışmalarımızın nihai hedefi tam ifadesi ile ‘Evrensel Tüketici Haklarının ülkemizde en iyi bir şekilde hayata geçirilmesidir’

EVRENSEL TÜKETİCİ HAKLARI:

1. Tüketicilerin Temel İhtiyaçlarının Karşılanması Hakkı

2- Sağlık ve Güvenliğin Korunması Hakkı

3- Ekonomik Çıkarların Korunması ( Mal ve Hizmetlerin Serbestçe Seçilmesi ) Hakkı

4- Bilgi Edinme Hakkı

5- Eğitilme Hakkı

6- Tazmin Edilme ( Zararların Karşılanması ) Hakkı

7- Temsil Edilme ( Sesini Duyurma ) Hakkı

8- Sağlıklı Bir Çevrede Yaşama Hakkı

Bu vesileyle Tüketicileri ilgilendiren herhangi bir konuda araştırma ve inceleme yaparak derneğimize katkıda bulunabilecek tüketicileri derneğimize beklediğimizi belirtmek isterim.

Tüketiciyi Destekleme Derneği’mize www.tukdes.org kurumsal web sitemizden ve 0 222 221 21 82 numaralı telefondan ulaşılabilir.

Hak temelli kuruluşlar hakkında yazılan yazılar ve iş birlikleri yalnızca kuruluşu temsil edenlerin şahsını tanıtmak olmayıp, bütün ülke insanını ilgilendiren TÜKETİCİ HAKLARI’na ne seviyede bir ilgi gösterildiğini veya bu konuya ne derece önem verildiğini ifade etmesi yönüyle önemli olduğunu düşünmekteyiz. T

ÜKDES güçlü ve gönüllü kurumsal yapısı ile hem şehrimiz hem de ülkemiz için yapılacak her faydalı çalışmaya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye katkıda bulunmaya devam edecektir.

Tükdes Genel Bşk. Yardımcısı Metin Bıyık

 

Metin Bey Kamu’da mühendis, beşeri sermayesi yüksek, konusunda uzman bir şahsiyettir… Genel başkan Süleyman Bakal Bey ile de hukukumuz bakidir… Göndermiş oldukları mektup için kendilerine teşekkür ediyor /başarılarının devamını diliyorum…26 Ekim 2017, 10:27

 

Hüseyin Güven

YENİGÜN GAZETESİ 26 Ekim 2017 -http://www.eskisehiryenigungazetesi.com.tr/tukdes-makale,4363.htm -

Erişim Tarihi 27.10.2017

1054 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |