Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.886

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Toptancı halinde laboratuvar kurulması bekletilemez…
Toptancı halinde laboratuvar kurulması bekletilemez…

Eskişehir’de Yaş ve sebze meyvede hal girişinde zirai ilaç kalıntısı/pestisit ve hormon denetim laboratuvarı kurulması konusunda toplanan imzaları Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’e makamında takdim ettik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

İlimiz Yaş sebze ve meyve halinde herhangi bir kontrol laboratuarının olmaması tüketicileri endişelendirmektedir. Haşereyle ya da hastalıkla mücadelede etkin ilaçların, usulüne uygun kullanılmaması ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bazı ilaçlar ürünün sadece yüzeyinde biriktiği için basit bir yıkamayla bertaraf edilebilmektedir. Bazı ilaçlar ise ürünün öz suyuna kadar işlediği için; ilacın zararlı etkisi, bir haftadan, 90 güne kadar değişen sürelerde ancak yok olmaktadır.

5957 yasanın 16.maddesinin 1.fıkrası” Toptancı halleri; halde işlem gören malların gıda güvenilirliği analizini, Tarım ve Köy işleri Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslara göre Tarım ve Köy işleri Bakanlığınca yetkilendirilmiş kamu laboratuarlarında veya özel laboratuarlarda yaptırmakla görevli ve yükümlüdür.” Hükmünü koymuş olup, Yasanın geçiş hükümleri ile halleri işleten Büyükşehir Belediyelerine Laboratuvarların kurulması için üç yıl süre tanınmıştır.

Tüketiciler olarak yasanın geçiş hükümlerinde tanınan süre beklenmeden acilen toptancı halinde denetim laboratuarının kurulmasını istiyoruz.

22.01.2011 tarihinde “Yaş sebze meyvede denetim hemen şimdi” diyerek başlattığımız imza kampanyası sonucu topladığımız imzaları Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’e makamında teslim ettik.

Umuyoruz ve diliyoruz ki; Büyükşehir Belediye Başkanı Tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşım talebini gündemin ön sırasına alacaktır.

 

Süleyman BAKAL

Genel Başkan

2662 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |