Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Mart 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.659.851

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"ithal et"e güvenmiyoruz...
"ithal et"e güvenmiyoruz...

Kesilmiş et ithalatını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Vekili Orhan DURMUŞ, “ithal et istemiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Vekili Orhan DURMUŞ, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Bilindiği gibi Tarım Bakanlığı, yüksek et fiyatlarını düşürmek için ithalat kapısını açtı.

Canlı hayvan ithalatı yapılarak, canlı hayvan stokumuzun artırılmasıyla et fiyatlarının düşürülmesinin, mümkün olabileceğini daha önce kamuoyu ile paylaştık.

Ancak ilgili bakanlık, canlı hayvan ithalatının yeterli olmaması ve canlı hayvan ithala-tının, et fiyatlarını düşürmeye yeterli olmadığını görünce bu defa, kesilmiş et ithalatını da serbest bıraktı.

Kesilmiş et ithalatını uygun görmüyoruz. Zira; yaptığımız araştırmalarda, kesilen ve üretilen etlerin, hangi hayvanlardan elde edildiği, hangi şartlarda kesildiği, hangi şartlarda muhafaza edildiği, hangi şarlarda paketlendiği, bekleme sürelerinin ne olduğu ve bunlarla ilgili kontrollerin nasıl yapıldığı gibi hassasiyet gerektiren konularda, tüketicileri tatmin edici bir denetimin olamayacağını düşünüyoruz.

Diğer taraftan, yeterli incelemenin yapılamadığı durumlarda, hayvanlarda görülen bazı hastalıklar (örn: deli dana hastalığı gibi) kesim yapıldığı anda fark edilememekte, ancak çok uzun yıllar sonra ortaya çıkabilmektedir. Dolayısıyla bu konuda, nasıl bir tehlike içinde olduğumuzu, yetkililere ve kamuoyuna bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.

Bu vesile ile vatandaşlarımıza, daha önce de ifade ettiğimiz bir tavsiyemizi de tekrar-lamak istiyoruz: fiyatları aşırı artan kırmızı et yerine, aynı besin değerlerine sahip o-lan nohut, fasulye, kırmızı mercimek ve yeşil mercimek gibi bakliyat ürünlerini tüke-tebiliriz. Ayrıca; “nallı kuzu” yemek istemiyorsanız, güvenmediğiniz yerlerden, kırmız et satın almayınız.

Kesilmiş et ithalatı uygulamasından vazgeçilmelidir. İthal ete, güvenmiyoruz.

Orhan DURMUŞ

Genel Başkan Vekili

2635 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |