Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Mart 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.659.877

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Hak verilmezse harçsız alınır”
“Hak verilmezse harçsız alınır”

Tüketici sorunları hakem heyetlerinin çalışmalarını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Türkan POLATOĞLU Tüketicilerimiz sorunlarını tüketici sorunları hakem heyetlerinde ücretsiz çözebilirler.

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Türkan Polatoğlu konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Tüketiciler ile satıcı ve sağlayıcılar arasında çıkan uyuşmazlıkları çözümlemek amacıyla veya tüketici mahkemelerinde delil olarak ileri sürülebilecek kararları almak üzere il ve ilçe merkezlerinde hakem heyetleri kurulmuştur.

İl hakem heyetleri il merkezi sınırları içinde, ilçe hakem heyetleri ise ilçe sınırları içinde görevli ve yetkilidir. Başvurular, tüketicinin mal veya hizmeti satın aldığı veya tüketicinin ikametgâhının bulunduğu yerdeki hakem heyetine yapılır.

Uyuşmazlıklarla ilgili başvuru, uyuşmazlık konusunu içeren dilekçenin, delil oluşturan ilgili belgelerle birlikte hakem heyetine verilmesiyle yapılır.

Tüketici aynı uyuşmazlık konusu ile ilgili olarak birden çok hakem heyetine başvuramaz.

Tüketiciler ile satıcı ve sağlayıcılar arasındaki uyuşmazlıklarda hakem heyeti kararlarına yapılacak itirazlarda davaya tüketici mahkemelerinde bakılır.

Müracaatlar, başvuru tarih ve sırasına göre en geç üç ay içinde hakem heyetince görüşülüp karara bağlanır.

Başvurular, tarafların ivedi inceleme talebi bulunduğu veya başkan tarafından gerekli görüldüğü hallerde hakem heyetlerince öncelikle gündeme alınarak sonuçlandırılır.

TSHH'ne müracaatlarda parasal sınırlar her yıl değişmektedir. Büyükşehir statüsünde bulunan illerde kurulu bulunan İl Hakem Heyetleri mal ve hizmet bedeli 2010 yılı için 2.450.67 TL dir.Bu bedelin altındaki uyuşmazlıklara Büyükşehir belediyesi sınırları dahilinde kurulu ilçelerdeki hakem heyetlerince bakılır. TSHH'nin bağlayıcı karar verme parasal sınırı 2010 yılı için 938.75 TL. dir.

Hak verilmezse alınır. Tüketicilerimiz ücretsiz hak alma yolu olan Tüketici sorunları hakem heyetlerine müracaat ederek haklarını almalıdır.

Türkan POLATOĞLU

Genel Başkan Yardımcısı

2494 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |