Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Mart 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.659.873

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Bireysel başvuru devrimdir...
Bireysel başvuru devrimdir...

Anayasa değişikliğinin  kazandıracağı hakları değerlendiren  Genel Başkan yardımcısı Ali KARADEMİRvatandaş olarak haklarımızı daha da güçlendirecek, Anayasa değişikliğini heyecanla bekliyoruz”

 

 

Genel başkan yardımcısı Ali Karademir konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Anayasa değişiklik paketi incelendiğinde bireye çok önemli hak ve özgürlükler getirdiği görülmektedir. Bunlardan biri, insanımızın Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkını kazanacak olmasıdır. Bu yöntem tüm çağdaş ülkelerin mevzuatında yer almaktadır. İnsanın insan olmakla kazandığı hakların ülkemizde kökleşmesi için çok önemli bir adımdır.

Hazırlanan değişiklikte birinci fıkranın birinci cümlesi sonuna ‘’ve bireysel başvuruları karara bağlar’’ Cümlesi eklenmiş ve eklenen paragrafta; ‘’Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa insan hakları sözleşmesi kapsamındaki her hangi birinin kamu gücü tarafından, ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa mahkemesine başvurabilir. Başvuruda bulunabilmek için olağan kanun yollarının tüketilmiş olması şarttır. Bireysel başvuruda, kanun yolunda gözetilen hususlarda inceleme yapılamaz. Bireysel başvuruya ilişkin usul ve esaslar kanunla düzenlenir.’’ denilmektedir.

Böyle bir uygulamanın kabulü Türkiye için insan hakları alanında bir aşamadır. Hukuk devleti ilkesinin gerçekleşmesi için de faydalı olacaktır.

Devlet tarafından bir hak ihlaline uğradığına inanan vatandaşımız diğer yolları tükettikten sonra AİHM’e başvurmadan tatmin edilecek ve devlet tarafından yapılan temel hak ihlaline karşı bireyin korunması güçlendirilmiş olacaktır.

Bireyi önemseyen ve koruyan her türlü değişiklik, küresel adalet için kimliğini sormadan mazlumdan yana sözünü temel referans noktası alan derneğimizce desteklenmektedir.

Ali KARADEMİR

Genel Başkan Yardımcısı

 

 

 

2551 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |