Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.035

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“İcra mesajlarına dikkat...
“İcra mesajlarına dikkat...

Dolandırıcıların yeni yöntemiyle ilgili konuşan Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Genel Merkez Tüketici Adaleti Komisyonu Başkanı Av. Hayri ERYILMAZ "telefonlara gelen icra borcu mesajlarına dikkat edilmeli" dedi.

 

            Genel Merkez Tüketici Adaleti Komisyonu Başkanı Av. Hayri ERYILMAZ konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

            Tüketicilerimizin uğramış olduğu mağduriyetlerin çözümü noktasında gayret sarfeden derneğimize , hukuk bürosu adı altında bir takım kişilerin vatandaşlarımıza mağduriyetler yaşattığı şikayetleri gelmektedir.Son zamanlarda basın yayın organlarına da yansıyan bu kişiler,tüketicilerimizi arayarak veya mesaj atarak ” icra borcunuz hukuk ofisimize devredildi  ödeme yapmanız gerekiyor” gibi yalan beyanlarla veya “almış olduğunuz ürünün kargo ücretini icraya veriyoruz” tehdidiyle, mütemadiyen mesaj atarak vatandaşlarımızın içinde bulunduğu panik halinden yararlanıp ödeme yapmasını isiyorlar..

            Panik yapmamak şart...

            Öncelikle tüketicilerimiz, bu veya buna benzer bir konuda kendilerini arayarak ulaşan kişiyi dikkatlice dinlemeli, mesaj atılması durumunda ise panik yapmamalı ve soğukkanlı olmalıdır çünkü kötüniyetli olan bu kişiler tüketicilerimizin içinde bulunduğu telaş ve  çaresizlik halinden faydalanmaktır.

Takibi E Devlet ile öğrenmek mümkün...

            Yasalarımızla sabit olduğu üzere borçlu kişinin borcundan nasıl haberdar edileceği bellidir. Alacaklı tarafından, aleyhinize herhangi bir icra takibi başlatılmış olursa ,ilgili icra dairesince size “tebligat” gönderilmesi gerekmektedir.

Şayet yine de tereddüte düşülmüş ise tüketicilerimizin yapması gereken şey, iletişime geçen şahıstan ilgili dosyanın numarasını istedikten sonra kendi e devlet sistemleri üzerinden tarafı bulunduğu mevcut dava veya icra takibi olup olmadığını kontrol etmek olacaktır. Eğer bu sorgulama sonucunda adınıza açılmış herhangi bir icra takibi veya dava mevcut değilse ya da verilen dosya numarası uyuşmuyorsa, tarafınıza gelen mesaj veya aramanın sizi dolandırmak maksatlı olması muhtemeldir.

Yasal başvurunuzu yapın

Tüketicilerimiz bu veya benzer davranışlarla kendilerini rahatsız eden  kötüniyetli kişiler hakkında yasal yollara başvurarak  kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun düzenlendiği Türk Ceza Kanununun 123. Maddesi gereği Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulunabilirler.Yine tüketicilerimiz, kişisel verilerden olan telefon numaralarının usulsüz bir şekilde kullanılması sebebiyle,Kişisel Verileri Koruma Kuruluna,Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği, web adresi üzerinden bu ihlali yapanları bildirebilir ve şikayette bulunabilirler.  #TÜKDES

 

            Av. Hayri ERYILMAZ

            Genel Merkez Tüketici Adaleti Komisyonu Başkanı      

96 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |