Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
24 Nisan 2024 Çarşamba 
Ziyaretçi Sayımız: 1.696.121

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Öğrencilerin sağlığı ön planda olmalıdır...
“Öğrencilerin sağlığı ön planda olmalıdır...

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kalmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Merkez Çözüm Merkezi üyesi Ayşe KESKİN, “Bu hazırlık süreci, sadece ekonomik bir süreç olmayıp; aynı zamanda öğrencilerin  sağlığını direkt etkileyen, öğrencileri okula karşı motive edici, eğitim sürecinin  daha verimli, başarılı ve keyifli geçmesini sağlayan bir  unsurdur. ” dedi.

 Genel Merkez Çözüm Merkezi Üyesi Ayşe KESKİN şu açıklamayı yaptı:

Yeni Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına az bir zaman kalmasıyla birlikte veli ve öğrencilerde okula hazırlık heyecanı ve  alışveriş  telaşı başladı. Bu hazırlık süreci, sadece ekonomik bir süreç olmayıp; aynı zamanda öğrencilerin  sağlığını direkt etkileyen, öğrencileri okula karşı motive edici, eğitim sürecinin  daha verimli, başarılı ve keyifli geçmesini sağlayan bir  unsurdur.

 

Okula hazırlık sürecinde yapılacak alışverişte;

1-Okul için gerekli ihtiyaç listesinin çıkarılması,

2-Alışveriş kolaylığı için bu listenin kategorize edilip;  kıyafet, kırtasiye, spor gereksinimleri, çalışma grubu vs. nin ayrı ayrı sıralanması,

3-Mağaza ve kırtasiyelerin bu dönem için sunduğu "bütçe dostu" indirim ve kampanyaları takip ederek, alışveriş için en uygun yerin belirlenmesi,

4-Alışveriş için yeterli zamanın ayrılması, bu etkinliğin mutlaka okul çocuğuyla birlikte gerçekleştirilmesi; öğrencinin beklenti, fikir ve zevkleri dikkate alınarak, fiziğine, gelişim dönemine uygun, ergonomik ürünlerin, ebeveyn tecrübesiyle birleştirilip doğru ürünlerin seçilmesi  sağlanmalıdır.

 

Okul alışverişinde alınacak ürünlerin;

1-CE Belgeli (Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak üretildiği, insan sağlığına uygun ve çevre dostu, Tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösterir belge), TSE belgeli, sertifikalı, barkodlu ürünler olması,

2-Ürün etiketinde, üretici veya ithalatçının isim ve adresinin olması,

3-Çocukların okul sürecinde üzerlerinden çıkarmadığı tüm  kıyafetlerin hava alabilen, terletmeyen, rahat, sık yıkamaya uygun dayanıklı kumaşlardan üretilmiş olması,

4-Sırt ve beslenme çantası, su matarası ve kırtasiye ürünlerinin ergonomik, gelişim dönemine uygun, rahat taşınabilir, kırılmaz, su geçirmez, kokusuz, rengi çıkmayan, kimyasallardan arındırılmış malzemelerden üretilmiş olması önemlidir.

 

Yaşamımız için elzem  bulduğumuz diğer tüm alışverişlerimiz (cep telefonu, elektronik diğer cihazlar, mobilya, kozmetik vs.)  için gösterdiğimiz dikkat, özen ve incelemeyi çocuklarımızın direkt temas edeceği ve kullanacağı ürünler için de göstermeliyiz.

             Evrensel Tüketici Hakları'ndan Sağlık ve Güvenliğin Korunması Hakkı kapsamında; geleceğimiz olan Biricik Çocuklarımız için yapacağımız doğru okul alışverişiyle;  hem onların sağlıklarını  tehdit edecek  unsurlardan koruyacak, hem de başarılı bir eğitim hayatı için onlara basamak oluşturacağız.

 

#TÜKDES #YeniEğitimVeÖğretimYılı #Öğrencilerinİhtiyaçları #ÖğrencilerinSağlığı

Ayşe KESKİN

Genel Merkez Çözüm Merkezi Üyesi

265 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |