Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.748

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“EBB elektronik kartlı su saatlerinde, kredisi biten tüketicinin suyunu kesmesin… ”
“EBB elektronik kartlı su saatlerinde, kredisi biten tüketicinin suyunu kesmesin… ”

Eskişehir kent merkezinde elektronik kartlı su saatlerinin kredisi biten tüketicilerin suyunu COVİD -19  önlemleri kapsamında kesilmemesi gerektiğini belirten,  Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi; Elektronik kartlı su sayacı kullanan  tüketicinin kredisi bitmesi durumunda, suyunun  otomatik olarak kesilmesi uygulamasını durdurmalıdır. “dedi.

 

 

Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

            Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı genelge  ile ;"Abonelik sözleşmesinden kaynaklanan su alacaklarının mevcudiyeti dahil, çeşitli sebeplerle su kesintisine gidilmemesi gerekmektedir."uyarısında bulunmuştur.

            Yine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi(EBB) Covid -19 virüsünün Türkiye’de saptanmasıyla birlikte salgın hastalıklara karşı önlemlerini arttıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, hijyen tedbirleri kapsamında konut aboneliklerinde mekanik sayaç kullanan ve su borcu olan vatandaşların 1 Mayıs 2020’ye kadar sularında kesilme yapılmayacağını duyurdu.

            Ancak Eskişehir kent merkezinde ;ön ödemeli/elektronik akıllı  kartla  su kullanan  tüketicilerin  suları kredisi bitince kesilmektedir.

            EBB Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi(ESKİ)  Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden anlaşılacağı gibi (https://www.eskisehir-eski.gov.tr/eks.php?sayfa=Uyari-Mesaj-Erişim Tarihi: 25.03.2020)

            "Eğer akşam 18.00'da  krediniz biterse siz kullanıcıların mağdur olmaması için vanasını kapatmaz.Fakat kullanılan su miktarını borç hanenize eksi olarak  kaydeder.Ve sabah 08.00'da vanasını kapatır.Siz sabah mesai saatinde kredi alıp sayacınıza taktığınızda öncelikle borç hanenize yazılan eksi değerler sıfırlanır.Daha sonra kalan krediniz sayacın hafızasına geçirilir." açıklaması bulunmaktadır.

 

            Küresel bir sorunla ulusal mücadele ettiğimiz bu süreçte,bir an dahi tüketicilerin suya erişimi engellenmemeli/su vanaları kapatılmamalıdır.

 

            EBB,ESKİ Genel Müdürlüğü Elektronik Kartlı Sayaçla,ön ödemeli su kullanan tüketicilerin kredileri olmasa dahi, sularının kesilmemesi,vanalarının kapanmaması için gerekli düzenlemeyi acilen yapmalıdır.Ve tüketiciler bilgilendirilmelidir.

             

            COVİD-19  ile mücadele ettiğimiz bu dönemde ;hiç bir gerekçe ile,tüketicilerin  vanalarının kapatılması             kabul edilemez.Eskişehir,25.03.2020

             

Süleyman BAKAL

Genel Başkan

1259 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |