Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.204

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“sağlık ve hijyen için ekmek ambalajda satılsın… ”
“sağlık ve hijyen için ekmek ambalajda satılsın… ”

  Ekmek kağıt ambalajda satılsın taleplerini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Saymanı Yusuf ÖNDER “tüketiciler ülkemizin her yerinde ekmeğin kağıt ambalajda satılmasını istiyor “dedi.

 

        

 

 

 

 

 

Genel Sayman Yusuf ÖNDER konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

         Geçmiş yıllarda ekmeğin ambalajlanarak satılması gündeme geldi; ancak ambalaj olarak plastik poşet seçilmesi ekmeğin yumuşayıp tadım kalitesinde eksilmesine, tüketici memnuniyetsizliğine yol açması vb. çeşitli sebeplerle bu uygulamaya devam edilemedi. 

 

            Ekmek vb.gıda maddeleri pişirilerek ,yemeye hazır hale getirilip, satıldığı ve tüketidiği anda ;herhangi bir temizlik işlemi uygulanmadığı için tüketicinin elle temasının  önlenmesi ,hijyen şartları kesintiye uğramadan ambalajlanarak tüketiciye satılması gerekmektedir.

 

            Ambalajsız ekmeklere çoğu satış noktalarında tüketiciler tarafından seçilmek amacıyla dokunulmakta hijyen şartları hiçe sayılarak satın alınmaktadır; bu sırada tüketiciler kendi satın aldıkları ve tüketecekleri ekmek dahil, diğer tüketicilerin tüketeceği ekmekleri de bulaşık hale getirmektedir.

 

Ayrıca sadece tüketicilerin değil; ekmek dağıtım elemanlarının da satış noktalarına getirdikleri ekmekleri, ekmek dolaplarına yerleştirirken elle temas ettikleri , tüketicinin direkt tükettiği ekmeğin elden ele geçtiği gözlenmektedir.

 

            Bütün bu bahsi geçen olumsuz hijyen koşullarından  dolayı , Covid -19 salgını konusunda önemli destekler veren ve radikal kararlar alan  kamu  otoritesinden ekmeğin fırınlar dahil tüm satış noktalarında ekmeğin kalitesini bozmayacak ambalajla satılması için gerekli mevzuat değişikliğini yapmasını ve ivedilikle uygulamasını bekliyoruz.

 

            Tüketicilerin  sağlıklı ekmek tüketebilmesi için ekmek ambalajla satılmalıdır.

1058 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |