Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
25 Nisan 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.697.279

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Alkolcülerin spora sözde desteği anayasa ihlalidir
Alkolcülerin spora sözde desteği anayasa ihlalidir

 Tüketiciyi Destekleme Derneği genel başkan yardımcısı Ecz. Hülya Kelleci ”Biracılar gölge etmesinler spora katkılarını beklemiyoruz.”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan yardımcısı Ecz. Hülya KELLECİ konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Tütün ve alkol piyasası düzenleme kurumu(TAPDK) hazırlanan ve ilgili kamu kuruluşlarıyla Türkiye odalar ve borsalar birliği, Türkiye esnaf ve sanatkarları konfederasyonu ve sektör temsilcilerine görüşe gönderilen yönetmelik taslağıyla satış faaliyetleri ve belgesi tütün mamulü ve alkollü içkilerin satılamayacağı yerler perakende satış ve fiyat bildirimleri reklam ve destek uygulamaları denetim ve yaptırımlar yeniden düzenleniyor.

Taslağa eklenen bir geçici madde uyarınca alkollü içki markasını spor Kulübü markası olarak almış spor kulüpleriyle alkollü içkinin ambalajı üzerinde yer alan ibare ve alametleri spor Kulübünün isminde dokümanları ile iş ve işlemlerinde kullananlar söz konusu aykırılığı bir yıl içerisinde gidermek zorunda olacaklar.

Alkollü içecek firmalarının spor takımlarına destekleyici olmaları reklam vermeleri ve spor kulübü kurmaları yanlış olup, alkolü teşvik etmektedir. Yönetmelik değiştirilerek alkolizmin teşvik edilmesinin teşvik edilmesinin önüne geçilmelidir

Spor ve alkol yan yana gösterilerek alkol tüketimi meşru hale getirilmemelidir; gençlerin özendiği kişi ve kurumlar alkol reklamı yapmamalıdır.

T.C Anayasasının 58. Maddesi aynen şöyle: “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.”

Anayasamızın ilgili maddesinden açıkça anlaşıldığı gibi aksine davranış ve uygulamalar Anayasa ihlalidir.

Hazırlanan yönetmelik bir an önce hayata geçirilmelidir. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu baskıları dikkate almadan gençlerimizi alkole teşvik eden uygulamalara son verecek düzenlemeleri yapmalıdır.

Alkolcülerin/biracıların spor kulübü kurmaları yasaklanmalı mevcutlar kapatılmalı yıllardır yapılan anayasa ihlaline son verilmelidir.

Ecz Hülya KELLECİ

Genel Başkan Yardımcısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2717 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |