Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
20 Nisan 2024 Cumartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.898

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“İçme/kullanma suyumuz Porsuk Baraj Gölü Havzası; en iyi temizlik kirletmemektir… “
“İçme/kullanma suyumuz Porsuk Baraj Gölü Havzası; en iyi temizlik kirletmemektir… “

Eskişehir kent merkezinin içme suyunda ki riskleri değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL “içme suyumuzun temiz olmasının başlangıç noktası, içme suyu elde ettiğimiz kaynağın temiz/kendini yenileyebilir olmasıdır.”Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep AKDAĞ’ın Eskişehir kent merkezinin içme suyunda risk var açıklamasına Eskişehir Büyükşehir Belediye(EBB) Başkanı Prof.DrYılmaz BÜYÜKERŞEN “…içme ve kullanma sularımızda bugüne kadar herhangi bir sorun tespit edilmemiştir.” Cevabını verdi.

 

Eskişehir kent merkezi içme ve kullanma suyunu Porsuk Baraj Gölü Havzasından (PBGH)temin etmekte olup, en iyi arıtma/temizlik kirletmemektir.

“İçme ve kullanma temin edilen Porsuk Baraj Gölünün su kalitesinin korunması, iyileştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması maksadıyla “ PBGH Özel Hükümlerinin “YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHİ   20.03.2013 –KÜTAHYA ,13.04.2013 ESKİŞEHİR” olarak belirlenmiştir. “

 

4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde edindiğimiz bilgilere göre ; Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Orman ve Su İşleri Bakanımız  Sn.Prof Dr.Veysel EROĞLU’na 24.082016  tarihinde “yapılan sunum neticesinde; 

*Kütahya Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatının hızlandırılması,

*Eskişehir İçme Suyu Arıtma Tesisinin ozonlama tesisi ilavesinin araştırılması,

*Porsuk Baraj Gölü Havzasındaki Münferit sanayilerin OSB altında toplanması,

*Porsuk Baraj Gölü Havzasındaki münferit hayvancılık faaliyetlerinin baraja uzak bir bölgede toplanarak hayvansal atıkların ortak bertarafınınn sağlanması ve yayılı kirletici kontrolü için gerekli tedbirlerin alınması, hususları sayın Bakanımız tarafından  talimatlandırılmıştır.”

Kütahya Valiliği EBB’nin PBGH’nda denetim yapma talebini ,EBB ‘nin 2560 Sayılı 1.Maddesine göre yetkisi olmasına rağmen,  reddetmiştir.(Kütahya Valiliği-05 Ağustos 2016-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü-90682620-150/3356)

 

ÇÖZÜM: Konuyu siyasallaştırmadan, buz gibi, ortak devlet aklını kullanarak PBGH’nı nasıl koruyacağımız konusunda iş birliği yapmaktır. “içme suyumuzun temiz olmasının başlangıç noktası, içme suyu elde ettiğimiz kaynağın temiz/kendini yenileyebilir olmasıdır.”

 

Dezenfektan yan ürünü olarak bilinen kimyasalları önlemenin yolu, Kütahya’nın suya bıraktığı organik yükü azaltmak ve Eskişehir arıtma tesisinde ileri arıtma modellerini verimli bir şekilde uygulamaktır.

Süleyman BAKAL

Genel Başkan

1231 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |