Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
20 Nisan 2024 Cumartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.692.200

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"işitme engelli indiriminden yararlanan tüketiciye, işaret dilini aktaramayacağı telefon satmak hayatın olağan akışına aykırıdır. "
"işitme engelli indiriminden yararlanan tüketiciye, işaret dilini aktaramayacağı telefon satmak hayatın olağan akışına aykırıdır. "

TÜKETİCİ MAHKEMESİNDEN ÖRNEK KARAR   "işitme engelli  tüketiciye ön kamerasız telefon satan Türk Telekom bayii haksız bulundu..."İşitme engelli tüketiciye tarifesine uyumsuz telefon satışını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Av.Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"işitme engelli indiriminden yararlanan tüketiciye, işaret dilini aktaramayacağı telefon satmak hayatın olağan akışına aykırıdır. "Dedi.

Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Av.Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

Eskişehir Tüketici Mahkemesinde görülen davada İşitme Engelli Tüketiciye Ön Kamerasız telefon satan Türk Telekom bayii haksız bulundu. Mahkeme telefon ayıplı olmadığından iadesine ve sözleşmenin geçersizliğine karar verilemez diyen tüketici hakem heyeti kararını da kaldırdı.

 

Tüketici E.E. “…işitme engelli olduğunu belirterek görüntülü arama özellikli cep telefonu satın almak istediğini beyan etmesi ve kullandığı sabit hat nedeniyle durumunun davalı şirketçe bilinmesine rağmen görüntülü arama yapamayacağı bir telefon satıldığını belirterek tüketici hakem heyetine başvurdu ise de tüketici hakem heyeti telefonun “ayıplı” olmadığı gerekçesi ile bu talebi red etmiş, işitme engelli tüketici bu karar üzerine mahkemeye başvurmuştur.

 

İşitme engelli tüketicinin telefonunun iadesi ve bu sözleşmeden dolayı borçlu olmadığına karar verilmesi talebini kabul eden Tüketici Mahkemesi’nin “ işitme engelli olan davacının ancak görüntülü arama yapabilen telefonlarla iletişim sağlayabildiği, bu özelliği olmayan bir telefonun davacının hiç bir işine yaramayacağı. buna göre davacının iddialarının samimi, oluşa uygun ve kabul edilebilir olduğu, davalı tarafın davacının almak istediği telefon yerine onu yanıltmak suretiyle dava konusu, telefonu verdiği anlaşıldığından davanın kabulüne karar verilmiştir.” Gerekçeli kararı hukuk vicdanına uygun  örnek bir karardır.

 

İşitme engelli indiriminden yararlanan tüketiciye işaret dilini aktaramayacağı telefon satmak hayatın olağan akışına aykırıdır.

Av.Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER

Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı

1257 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |