Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
20 Nisan 2024 Cumartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.692.144

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
" Tüketiciyi Destekleme Derneği 2016 yılı Çözüm Merkezi Raporu ."
" Tüketiciyi Destekleme Derneği 2016 yılı Çözüm Merkezi Raporu ."

2016 yılı içerisinde Tüketiciyi Destekleme Derneği Çözüm Merkezine  yöneltilen sorulara belirten  Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı Av.Merve SEVİM ÖZCAN, "hasız uygulamaların azalması için tüketicileri haklarını aramaya çağırıyoruz."söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı Av. Merve Sevim ÖZCAN konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

Çözüm Merkezimize,  2016 yılında en fazla başvuru öğrenci yurtlarında verilen ayıplı hizmete yönelik sorulardan oluşmuştur.Son yıllarda öğrenci yurtlarında yaşanan facialar ve Çözüm Merkezimize yapılan başvurular,öğrenci yurtlarında ciddi sıkıntıların olduğunu ortaya çıkarmıştır.

 

Türkiye genelinden merkezimize başvurular yapılmaktadır. Tüketicilerin çok fazla sıkıntı yaşadığı Öğrenci yurtlarındaki Ayıplı hizmetle ilgili tarafımıza yapılan başvurular, genel başvuruların % 25’ini oluşturmaktadır.

 

Yapılan başvuruların % 13 ‘ü elektrik şirketinden talep edilecek olan kayıp kaçak bedellerine yönelik sorulardan, %10’u  iş yeri dışında kurulan sözleşmelerden cayma hakkının nasıl kullanılacağına yönelik sorulardan oluşmaktadır.

 

Çözüm Merkezi’ne yöneltilen soruların %9’lık kısmını  Tüketici kredilerinden alınan dosya masraflarının iadesine yönelik başvuru yapılmıştır.

 

Çözüm Merkezimize,   devre tatil sözleşmeleri, kredilerde yapılan sigorta için alınan prim iadesi, hakem heyetlerinin parasal sınırları, Ayıplı mal sebebiyle sözleşmenin feshi ile ilgili sorular da yöneltilmiştir.

 

Verdiğimiz cevaplardan  çok sayıda tüketicinin karşılaşabileceğini düşündüğümüz konularda yapmış olduğumuz basın açıklamaları yapılmış olup açıklamalarımız  derneğimizin internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

 

Haksız uygulamaların azalması için tüm tüketicileri haklarını aramaya çağırıyoruz.

 

Tüketicilerin yaşadığı her sıkıntı ayrı öneme sahiptir. Ancak ilgili devlet kurumlarının özellikle öğrenci yurtlarının yapımı, yapımının teşvik edilmesi ve denetimde ekstra özenli davranmasını istiyoruz.

 

Av. Merve SEVİM ÖZCAN

Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı

Eskişehir, 30.12.2016

 

 

1702 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |