Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
24 Nisan 2024 Çarşamba 
Ziyaretçi Sayımız: 1.695.066

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"Özgürlük ve Demokrasi İndirimi "talebi...
"Özgürlük ve Demokrasi İndirimi "talebi...

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin toplumun tüm katmanlarının direnişi sayesinde başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, 

















“Ekonominin çarklarının daha istikrarlı dönmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) gibi kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm satıcı ve sağlayıcılardan ‘özgürlük ve demokrasi indirimi’ talep ediyoruz.” dedi.
Bakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın kış mevsimine yaklaşırken doğalgazda bir indirime gidileceğini açıklamasının, tüketicileri sevindirdiğini ifade etti.


Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir badire atlattığına işaret eden Bakal, şunları söyledi:
“Milletimizin bir olması, diri olması ve vatanseverliği sayesinde darbe püskürtülmüştür. Ülkemiz adına dünya üzerinde beklenilen ekonomik kriz söylentileri de bu sayede boşa çıkmıştır. Döviz almayı bir kenara bırakın, yaşanan bu terör saldırısının ardından vatandaşlarımız 10 milyar dolar döviz bozdurarak ekonomik göstergelerin stabil hale gelmesini sağlamıştır. Zaten hükümetimiz de bu konuda elinden geleni yapıyor. Biz tüketiciler olarak darbe girişiminin önlenmesi ile doğan demokrasi ve özgürlüklerin nimetlerinden faydalanmak istiyoruz.”
– “İktidar ve muhalefet partilerinin bir araya gelmesi…”
“Ekonominin çarklarının daha istikrarlı dönmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, gibi kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm satıcı ve sağlayıcılardan ‘Özgürlük ve Demokrasi İndirimi’ talep ediyoruz” diyen Bakal, iktidar ile muhalefet partilerinin bir araya gelip el alemin beklediği o “ülke krizini” fırsata dönüştürdüklerini bildirdi.
Bakal, Başbakan Binali Yıldırım’ın OHAL durumunun vatandaşı ve tüketiciyi etkilemeyeceği hususunda yaptığı açıklamasını anımsatarak, “Bakın şu an OHAL durumundayız. Fakat gördüğünüz gibi caddeler hep dolu. Tüketicilerimizin alışveriş yaptığını görüyoruz. Bizim savunduğumuz ve talep ettiğimiz şey madem ki demokrasi kazandı, madem ki insan hak ve hürriyetleri kazandı, şimdi hep birlikte birliği pekiştirme zamanıdır. Özgürlük ve demokrasi indirimi talebimize farklı şekillerde destek verilebilir. Örneğin kampanyalar düzenlenebilir. Şimdi ülkemizde güveni, normalleşmeyi yükseltme ve çarkları döndürme zamanıdır.” değerlendirmesinde bulundu.
ESKİŞEHİR (AA) – SELÇUK KIZILDAĞ – 

SONHABER.EU-Erişim Tarihi :08.08.2016
http://sonhaber.eu/ekonomi/ozgurluk-ve-demokrasi-indirimi-talebi/

1892 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |