Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
20 Nisan 2024 Cumartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.692.067

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
”bedava değil, destek karşılığı yolcu taşıyorsunuz…”
”bedava değil, destek karşılığı yolcu taşıyorsunuz…”

 Eskişehir'de Toplu taşıma ücretlerine zam taleplerini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Süleyman BAKAL“tüketiciler sizin ortak havuzunuz değildir” dedi .Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanının;  tramvayların zarar ettiği açıklaması toplu taşıma ücretlerine tekrar zam taleplerini gündeme taşımıştır.

 

Eskişehirli tüketiciler balık istifi, dar alanda, kısa mesafe yolcu taşıyan tramvayların/toplu taşıma araçlarının zarar etmesinde işletme zafiyeti olduğunu düşünmektedir.

 

Son yıllarda her zam tartışmasında olduğu gibi bu seferde zararın nedeni, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınması iddia edilmiştir.

 

 Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” 06.01.2016 tarih ve 29585 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 7/4/2015 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

 Bedava değil,destek karşılığı yolcu taşıyorsunuz...!

Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü verilerine göre;”Bu kapsamda ilgili yönetmeliğin 5. maddesi doğrultusunda, ilimizde ücretsiz veya indirimli toplu taşıma işi yapan araç sahiplerine ödenmek üzere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu banka hesabına Bakanlığımızca gönderilen ödenek İl Müdürlüğümüzce aktarılmaktadır. Yine en son ise 20.04.2016 tarihinde 1.035.725,00 TL aktarımda bulunulmuştur.”

Tüketiciler sizin ortak havuzunuz değildir...! 

Hiçbir makam veya kuruluş destek ödemesi alarak yaptığı, toplu taşımadan istifade edenleri, bedavacı olarak niteleyemez.

Bu yakışıksız nitelemeler tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılmasıdır.

EBB Başkanı kasasına koyduğu desteği aklında tutarak ücretsiz seyahat eden yolculara velinimet muamelesi yapmak/yaptırmak zorundadır.29.06.2016

Süleyman BAKAL

Genel Başkan 

2366 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |