Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.499

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Eskişehir’de Zübeyde Hanım Bulvarı yayalaştırılmalıdır. …”
“Eskişehir’de Zübeyde Hanım Bulvarı yayalaştırılmalıdır. …”

Yayalaştırma uygulamalarını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan yardımcısı Av.Ali ACAR ”Eskişehir kent merkezinde Zübeyde Hanım Bulvarı yayalaştırma kapsamı içine alınmalıdır” dedi.Genel Başkan Yardımcısı Av.Ali ACAR konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

 

 

 

 

 

 

 

Ülkemizde son yıllarda artan hareketsiz yaşama karşı yerel yönetimler savaş açtılar. Merkezi kamu otoritesi ve yerel yönetimler yürüyüş/gezinti alanlarının arttırılması için sürekli eylem planları açıklıyor.Uygulamalar yapıyor.

 

Başbakan’ın açıkladığı “Öncelikli dönüşüm eylem programında” da şehir merkezlerine özel araçlarla girişe kısıtlılıklar planlanmaktadır.

 

Kent merkezleri yayaların güvenli olarak gezinti/yürüyüş yapabileceği yayalaştırılmış alanların yaygınlaştırıldığı bir Türkiye/kent vizyonu öne çıkmaktadır.

 

Şehrimizde son yıllarda yayalaştırılmış alanların arttırılmasında önemli artış gözlenmektedir.

 

Kentin merkezinde demiryolunun yeraltına alınması ile oluşturulan kapalı kesit üzerine tüketicilerin gezinti yapabileceği bir rekreasyon alanı oluşturuluyor.

 

Demiryolunun yeraltına alınması ile oluşturulan bu alanı tamamlar nitelikte daha başkaca uygulamaların da  Zübeyde Hanım Bulvarında hayata geçirilmesini bekliyoruz.

 

Yayalaştırma çalışmaları kapsamında  Güllük , Ömerağa , Eskibağlar mahallelerinin  ara sokaklarından doğal yönelimle şehir merkezine gelen tüketicilerin güvenli yaya geçişini sağlayacak tedbirler alınmalıdır.Bunun yanı sıra Hacı Seyit, Hayriye,Hacı Ali Bey Mahallelerinde oturan tüketicilerin Tunalı Perşembe Pazarına güvenli ulaşımı sağlanmalıdır. Zübeyde Hanım Bulvarında güvenli yaya geçişi işaretleri , hız kesici bariyerler ,hız sınırlaması  ikaz lambaları vb. işaretler konulmalıdır.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyemizden , Tepebaşı İlçemizdeki Zübeyde Hanım Bulvarını yayalaştırılmış alan  kapsamı içine almasını istiyoruz.

 

Bu uygulamalarda nihai hedef  “Modern ve yayalar için güvenli şehir, Eskişehir” olmalıdır.

 

Av. Ali ACAR

Genel Başkan Yardımcısı                     

 

2185 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |