Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.169

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“tüketiciyi bilgi, korur …”
“tüketiciyi bilgi, korur …”

Ülke genelinde yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşlarında ki tüketiciyi bilinçlendirici programları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Genel Başkan Yardımcısı Hülya KELLECİ” tüm televizyon ve radyo kanalları ayda on beş dakika program yapsa tüketici mağduriyetleri büyük ölçüde azalır.”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında kanunun,

“Tüketicinin bilinçlendirilmesi MADDE 59 – (2) Ülke genelinde yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşları 08.00-22.00 saatleri arasında, ayda on beş dakikadan az olmamak üzere tüketicinin bilinçlendirilmesi amacıyla yayınlar yapmak zorundadır. Yapılan yayınların tarih, saat, süre ve içerik bilgileri liste hâlinde her ay düzenli olarak Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna bildirilir. Bu saatler dışında yapılan yayınlar, aylık on beş dakikalık süreye dâhil edilmez. Bu süreler, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından denetlenir ve sonuçları Bakanlığa bildirilir.”

 

“Ceza hükümleri MADDE 77 –11) Bu Kanunun 59 uncu maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen yükümlülüklere aykırı hareket eden radyo ve televizyonlar hakkında on bin Türk Lirası idari para cezası uygulanır.”

 

28 Mayıs 2014 Tarihinde yürürlüğe giren 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 59 ‘uncu maddesinin 2.fıkrası ve 77.Maddesinin 11.fıkrasının radyo ve televizyonlarımız tarafından uygulanmadığını gözlemliyoruz.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ülke genelinde yayın yapan radyo ve televizyonların kanunda belirtilen süre zaman aralığında tüketicinin bilinçlendirilmesini sağlayacak programları titizlikle takip etmelidir.

 

6502 yasanın yürürlüğe giriş yıldönümünde, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde konuyu takip edeceğimizi ilgililere hatırlatıyoruz.

Tüketicilerin bilgilendirilmesinde önemli işlev gören radyo ve televizyonlarımızın tüketicileri bilinçlendirici programları yayınlamaktan kaçınmamalarını ve ilgili kanunun gereklerini yerine getirmelerini bekliyoruz.

Hülya KELLECİ

Genel Başkan Yardımcısı                                                                                                

 

1838 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |