Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.502

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Eskişehir Kent Konseyi Başkanı seçilmedi…”
“Eskişehir Kent Konseyi Başkanı seçilmedi…”

Eskişehir Kent Konseyi 14.Seçimli Genel Kurulunu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Genel Başkanı Süleyman BAKAL” açık oy yöntemi Eskişehir Kent Konseyi Çalışma Yönergesine aykırı olarak uygulandı. ”  dedi.Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eskişehir Kent Konseyi 14.Seçimli Genel Kurulu 21.09.2014 tarihinde toplandı.

 

Gündem maddeleri sıra ile görüşüldü. Divan Başkanlığına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım KURT seçildi. Divana sunulan bir önerge ile seçimlerin açık oylama yöntemi ile yapılması talep edildi.

 

İtirazımıza rağmen seçimlerin açık oylama ile yapılması Divan Başkanı Av. Kazım KURT tarafından oylandı. Çoğunluğun hukuka aykırı olarak verdiği kararla seçimler açık oylama ile yapıldı. Açık oylama sayımı kağıt üstünde yapıldı.Doç.Dr.Güner Sümer’e verilen oylar ile çekimser oylar toplandı.Hazır un cetvelinde katılımcılar toplamından çıkarıldı.Kalan oylar seçimi kazandığı açıklanan aday hanesine yazıldı.Seçim yapıldığı anda kaç delegenin salonda bulunduğu bile tespit edilmedi.

Açık oylama ile yapılan başkan, yürütme kurulu seçimleri ve sayım yöntemi ” ESKİŞEHİR KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ Yürütme Kurulunun Oluşumu ve Çalışma İlkeleri MADDE 11: b) Yürütme kurulu ve başkanı seçimleri gizli oy açık sayım esasına göre yapılır. Seçim yönteminin blok liste ya da çarşaf liste ile yapılmasına genel kurul karar verir.”  Hükmüne aykırı olarak yapıldığı için yok hükmündedir.

Yönergeye Eskişehir Kent Konseyinin resmi internet sitesi (http://www.eskisehirkentkonseyi.org.tr/kentkonseyi/mevzuat_dvm.php?mevzuat_id=11) adresinde ulaşılabilir.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı 14.Seçimli Eskişehir Kent Konseyi seçimlerini yok hükmünde olduğunu kabul ederek en kısa zamanda “GİZLİ OY AÇIK SAYIM ”  usulü ile seçimli genel kurul yapmak üzere Eskişehir Kent Konseyi Genel Kurulunu toplantıya çağırmalıdır.

Süleyman BAKAL

Genel Başkan                                                                                                                  

 

2360 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |