Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.622

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Karar verin şehir içi ulaşım zammını neden yaptınız!
Karar verin şehir içi ulaşım zammını neden yaptınız!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin şehir içi ulaşıma yaptığı fahiş zammı değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Onur Kurulu Başkanı Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER“zammın gerekçesi konusunda tarafların kafası karışık” dedi. Onur Kurulu Başkanı Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

 

 

 

 

 

Eskişehir kent merkezinde şehir içi ulaşıma yapılan zammı savunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili zammın gerekçesini 65 yaş üstü tüketicilerin ücretsiz taşınmasına bağlarken, ilgili odanın başkanı zammın gerekçesi 65 yaş üstü tüketicilerin ücretsiz taşınması değildir, açıklamasında bulundu.

 

Şehrimizde faaliyet gösteren tüketici dernekleri/federasyonu/ sendika şubeleri, zamma karşı dava açtılar/davayı desteklediler/zammın geri alınmasını istediler. Sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki direnişini destekliyoruz.

 

Toplu ulaşım haktır. Kamu yararı gözetilerek yapılmalıdır. Ticari kaygıların burada yeri yoktur. Özellikle toplu ulaşımdan kar edip başka hizmetleri finanse etmeye çalışmak kabul edilemez.

 

Tramvay hatları için alınan dış borcun şartları tüketicilere açıklanmalıdır. Tramvay gelirlerinin tespit edilen yıla karşılık gelen oranı dış borç ödemesi için taahhüt edilmiş ise; ulaşıma yapılan zam kredi veren firmaya haksız kazanç aktarma anlamına gelmektedir.

 

Halihazırda başka illerde olan gece seferleri, aylık sınırsız biniş kartı gibi konforlardan mahrumuz. Ulaşımın bu hali ile bir de zam alması kabul edilemez.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı, haksız ve fahiş şehir için ulaşım zammını Eskişehir’in kurtuluş gününde iptal etmelidir. Kurtuluş gününe anlam katmalı, Eskişehirli tüketicileri bu fahiş zamdan kurtarmalıdır.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı şayet zamları geri almazsa zaten Eskişehir’de hakimler vardır.

 

Kuvvetle inanıyor ve umut ediyoruz, Eskişehir İdare Mahkemesi, bu fahiş zamların yürütmesini durdurup, daha sonra da zamları iptal edecektir.

 

Av.Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER                                                                                                              

Onur Kurulu Başkanı                                                                                                                      

2147 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |