Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.038

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
”el ilanı, sokak kirliliği …”
”el ilanı, sokak kirliliği …”

Reklam ilan ve tanıtım kirliliğini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Genel Başkan Yardımcısı Hülya KELLECİ  “izinsiz/kontrolsüz dağıtılan el ilanı kirliliğine ne zaman dur denecek.”  dedi.Genel Başkan Yardımcısı Hülya KELLECİ konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apartmanların kapısına, posta kutularına bırakılan, bazen sokaklara saçılan el ilanları çevre kirliği oluşturmaktadır.

 

El ilanı/broşürlerin atıkları apartmanlarda sokaklarda bir haftaya yakın çevreyi kirletmektedir.

 

 

Kâğıt israfı yapan, amacına ulaşmayan çevre kirliği oluşturan reklam/broşür ve el ilanları konusunda yerel yönetimler sıkı bir denetim yapmalıdır.

 

İzinsiz uygulanan reklamlar,5216 sayılı kanunun 7. maddesi, 5393 sayılı kanunun 15/n maddesi, 3194 sayılı İmar Kanununun ilgili maddeleri, 775 sayılı kanunun 18. maddesi ve ilgili mevzuat gereğince Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılmalıdır.

 

İzinsiz olarak meydanlar, parklar, cadde ve sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez,  kâğıt ve benzeri afiş ve ilan asan kişi ve kuruluşa, Kabahatler Kanunu’nun 42.maddesinin 1.fıkrasına göre; afiş ve ilanlar izin verilen gerçek veya tüzel kişi tarafından bu sürenin dolmasını müteakip toplatılmamışsa, Kabahatler Kanununun 2.fıkrasına göre, işlem yapılmalıdır.

 

Reklam-İlan ve Tanıtım Yönetmelikleri ve diğer yönetmeliklerle birlikte tekrar gözden geçirilmeli, 6360 yeni Büyükşehir Belediyeleri yasası ile uyumlu hale getirilmelidir.

 

Reklam ilan broşür dağıtımı ve uygulamalarından rahatsız olan tüketiciler şikâyetlerini, büyükşehir belediyelerinin ALO BELEDİEYE 153 hattına bildirmelidir.

Hülya KELLECİ                                                                                                                             Genel Başkan Yardımcısı

2808 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |