Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Nisan 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.278

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“İnşaatlardan can ve mal güvenliğimizi kim koruyacak..."
“İnşaatlardan can ve mal güvenliğimizi kim koruyacak..."

Eskişehir kent merkezinde yapılan inşaatların uygulama aşamasında tüketicilerin can ve mal güvenliği sorununu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan yardımcısı Hülya KELLECİ” inşaat ruhsatı; cadde ve sokakların mülkiyetini müteahhitlere mi devrediyor? “dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Hülya KELLECİ konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Şehir merkezinde yapılan inşaatlar,kentin kamuya ait alanlarını kullanmak zorunda kalan tüketicilerin can ve mal güvenliğini dikkate almadan devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğin, incelediğimizde bu işin çok sıkı kurallara bağlandığını görmekteyiz:

“ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR YÖNETMELİĞİ MADDE 33 A 2-Yapım kuralları ve yapımda kullanılacak malzemeler: Ekteki “İnşaat Uygulamalarına Ait Taahhütname” imza altına alınmadan ve ilgili belediyesine verilmeden inşaat işlerine başlanamaz.Madde 33-A.2’nin Ekidir.

İNŞAAT UYGULAMALARINA AİT TAAHHÜTNAME

1-a)İnşaat en az 2.00 m yüksekliğinde düzgün yapılmış tam kaplamalı perde ile çevrilip, perde beyaz renge boyanıp inşaat süresince bozulmayacaktır (Ahşap ise yeni keresteden yapılacaktır),

b)Zemin kattan sonra inşaatın, tretuvardan geçen yayalara ve etrafa tehlike yaratmaması için tretuvar üstü, inşaattan düşebilecek malzemelere karşı sağlam dikme ve makaslar üzerine aralıksız döşenmiş tavan tahtaları ile kaplanacaktır. Ahşap dikme ve tahtalar yeni olacaktır, aynı iş için gerekli sağlamlıkta boru iskelelerde dikme olarak kullanılabilecektir. İnşaattan tretuvara sızabilecek kirli suya karşılık tretuvar üzerine ahşap ızgara döşeme yapılacaktır. (EK-1)

c)İnşaat yükseldikçe cephesi inşaat brandası ile kapanacaktır.

2-a)Yıkımlarda çevrenin toza karşı korunması için cephe inşaat brandası ile kaplanacak ve yıkıntı molozları geniş çaplı plastik hortumlar içinden bina dışındaki konteynırlara boşaltılacaktır.

b)İnşaatın yapıldığı tretuvarda hiçbir şekilde kum ve diğer malzemeler depolanmayacak, harç karılmayacaktır. Zorunluluk varsa bunlar büyük çelik konteynırlarda bulundurulacaktır.

c)Zemin kattan sonra inşaatta kullanacak her türlü malzeme inşaat alanı içinde hazırlanıp depolanacaktır.”

İnşaat uygulaması yapanlar taahhütlerine uymalı,Büyükşehir Belediyesi aldığı taahhütnamenin uygulanmasını titizlikle denetlemelidir.

Tüketiciler; can ve mal güvenliklerini tehlikeye atan inşaat uygulamalarını Büyükşehir Belediyesinin ALO 153  hattına bildirmelidir.

Hülya KELLECİ
Genel Başkan Yardımcısı

2495 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |