Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
26 Nisan 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.697.586

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“şehir içi ulaşım zammı mahkemede…”
“şehir içi ulaşım zammı mahkemede…”

Eskişehir şehir içi ulaşım zammı mahkeme süreci hakkında bilgi veren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp DOKUZLAR” Eskişehir şehir içi ulaşım zammında mahkeme süreci sona yaklaşıyor  “dedi.                                                                                                                  Genel Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp DOKUZLAR konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ nin 11/07/2012 tarih ve Temmuz 2012 sayılı kararı ile Eskişehir’ de Belediye Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Eskişehir Hafif Raylı Sistem İşletmesi, Minibüs ve taksi-dolmuş taşımacılığında kullanılacak bilet bedelleri tekrar düzenlenmiş, akıllı eskart tam bir biniş değeri 140 kuruştan 155 kuruşa, indirimli bir biniş değeri 95 kuruştan 105 kuruşa, akıllı eskartlarda otobüs ve tramvay aktarmalarında 15 kuruştan 20 kuruşa, akıllı tek geçişlik tam esbilet 160 kuruştan 190 kuruşa, indirimli esbilet 155 kuruştan 180 kuruşa, minibüs ve taksi dolmuşlarda yolcu taşıma ücreti 140 kuruştan 150 kuruşa çıkarılmıştır.

Tüketiciyi Destekleme Derneği Eskişehir Bölge İdare Mahkemesine; 14.08.2012 tarihinde yürütmenin durdurulması ve zammın iptal edilmesi için aşağıda ki gerekçeler ile dava açmıştır:
1-Şehir içi ulaşımı sağlamak büyükşehir belediyelerinin asli görevlerinden biridir. Toplu taşımacılık bir kamu hizmeti olup öncelikli hedefi kamu yararıdır.Kamu hizmetlerinin görülmesinde kar etme amacı güdülemez. İdare hizmetten yararlananlardan aldığı paralarda o hizmeti karşılamayı düşünemez. Ulaşım tüketicinin en temel gereksinimlerinden biri olup, ulaşımın ucuz ve kaliteli olarak sunulması evrensel tüketici haklarının gereğidir.
2-Davaya konu kararın alınma usulü hukuka aykırıdır.
3-Davalı idarenin işlemi sebep, konu ve amaç unsurları bakımından hukuka aykırıdır.
4-Dava konusu işlem Türkiye’ nin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelere de aykırıdır.
Bölge idare Mahkemesi 10.10.2012 tarihinde verdiği karar ile yürütmenin durdurulması talebimizi ret etmiştir. Eskişehir şehir içi ulaşım zammının iptali için açtığımız dava süreci devam etmektedir.
Tüketiciyi Destekleme Derneği meşru hak arama yollarını kullanarak tüketici menfaatini korumaya devam ediyor.

Eyüp DOKUZLAR
Genel Yönetim Kurulu Üyesi

2634 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |