Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.521

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“ekmek israfı yaşamın israfıdır…”
“ekmek israfı yaşamın israfıdır…”

Dünya tüketiciler günü nedeni ile ekmek israfını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL”  küresel açlığı önlemek için küresel israfı önlemeliyiz “dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü 2012 yılında “Ekmek Tüketimiyle İlgili Tutum ve Davranışlar ile Ekmek İsrafı ve İsraf Üzerinde Etkili Olan Faktörler” adıyla ekmeğin hem üretildiği hem de tüketildiği geniş bir sahada, israfın biçimi ve nedenlerini ortaya koyan bir araştırma yaptırmıştır.

Bu araştırmanın odak noktasını oluşturan kavram “israf”tır.Bu çalışmada, uzmanların üzerinde ittifak ettiği üzere, ekmeğin insanlar tarafından tüketilmemesi israf olarak kabul edilmiştir.

Araştırma sonuçlarına göre ülkemizde günde 101 milyon, yılda 37 milyar adet ekmek üretilmektedir.Buna mukabil günde 95 milyon adet ekmek tüketilirken, 6 milyon adet ekmek israf edilmektedir. Buna göre ülkemizde yıllık 1,546 milyar TL değerinde 2,1 milyar adet ekmek israf edilmektedir.

T.M.O tarafından ekmek israfına karşı düzenlenen kampanya kapsamında oluşturulan www.ekmekisrafetme.com  internet sitesinde Ülkemizde bir yılda yapılan ekmek israfı ile;16 derslikli 500 okul,300 öğrenci kapasiteli 250 yurt  veya 460 bin öğrenciye her ay 280 TL burs verilebileceği belirtilmektedir.Ayrıca aynı sitede bayat ekmekle yapılan yemek tarifleri de bulunmaktadır.

Tüketiciyi Destekleme Derneği olarak ekmek israfını önlemek amacıyla düzenlenen kampanyayı destekliyoruz.

Yaşanabilir bir dünyayı hep birlikte kurmak için; 15 MART Dünya tüketiciler gününde tüm tüketicileri ekmek israfının önlenmesine katkı vermeye davet ediyoruz.

7 milyar tüketicinin dünya tüketiciler gününü kutluyoruz.

Süleyman BAKAL
Genel Başkan

3118 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |