Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Nisan 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.680

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, erişim kolaylığı ile başlar…”
“alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, erişim kolaylığı ile başlar…”

Alkol sigara kumar ve uyuşturucu bağımlılığını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Denetim Kurulu Üyesi Ahmet ÜNLÜ,” denetimler arttırılmalı yüksek oranda uyumun sağlandığı sigara yasağında gevşeme olmamalıdır.… “dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denetim Kurulu Üyesi Ahmet ÜNLÜ konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Sigara sadece kullanan bireyi değil toplumun tamamını etkileyen sosyal durumdur. Sağlık Bakanlığımızın yerinde bir tespiti ile” sigaranın dumanı ve kokusu varsa zehir’i vardır.

Dünya sağlık örgütünün verilerine göre dünyada bir milyar yüz milyon sigara tiryakisi bulunmaktadır.

Sigaradan hey yıl dört milyon dokuz yüz bin kişi ölmektedir. Türkiye de yetişkin nüfusun % 44 ü sigara kullanmakta bu rakam 17 milyona denk gelmektedir. Sigara dumanının içinde dört binden fazla zehirli madde vardır.

Bazıları Şunlardır: Nikotin: Bağımlılık oluşturur, Radon: Radyasyon etkisine sebep olur, Hidrojen siyanür: İdam mahkumlarında gaz odalarında zehir olarak kullanılır, Karbon monoksit: Araç egzozlarından çıkan öldürücü etkisi olan bir gaz,Katran:Asfalt yapımında kullanılan ve yüksek derecede zehir içeren madde,

Sigaranın yol açtığı hastalıklar: Kalp ve damarlarda tıkanıklık, Bronşların daralması sonucu akciğer rahatsızlıları, Beyin damarlarında tıkanma ve boyun felci, Ayak ve bacak damarlarında tıkanma, Mide de gastrit, ülser, mide kanseri

Alkol şişede durduğu gibi durmamaktadır. Yakın ve uzak çevresine de zarar vermektedir. Dünya sağlık örgütünün otuz ülkeyi kapsayan araştırmalarına göre; Cinayetlerin% 85i,boşanmaların %80 i ırza tecavüzlerin %50 si şiddet olaylarının %50 si alkollü iken işlenmektedir.

Trafik kazalarının %61 ine alkollü sürücüler sebep olmaktadır. İntihar olaylarında alkolün etkisi içmeyenlere oranla 58 kat fazladır.

Kamu otoritesi Anayasanın kendisine görevi verdiği titizlikle uygulamalı sigara yasağı ve alkol satışının kısıtlandığı mekânları sürekli denetlenmelidir.

Ahmet ÜNLÜ

Denetim Kurulu Üyesi

2376 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |