Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.661

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"Ekmek zammına itiraz ediyoruz..."
"Ekmek zammına itiraz ediyoruz..."

Eskişehir Ticaret Odasının son meclis toplantısında ekmek ve pideye yapılan zammı değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Çözüm Merkezi Başkanı Osman ÇAĞATAY,”piyasada ekmek rayiç fiyatın altında satılıyor, fırıncılar ekmeğe zam istiyor… “dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çözüm Merkezi Başkanı Osman ÇAĞATAY konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

5174 Sayılı Türkiye odalar ve  Borsalar birliği kanuna dayanılarak çıkarılan; Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmeliğin 5.maddesince  düzenleme yetkisi vermektedir.


Aynı yönetmeliğin 7.nci Maddesinde: Belediyeler ve o yerin mülki idare amiri, odalarca tespit edilen tarifeleri uygun bulmadıkları ve bu konuda ilgili odayla anlaşamadıkları takdirde, ayrı ayrı veya birlikte tarifelerin kendilerine yazılı olarak bildirildiği tarihten itibaren on beş gün içinde mülki idare amirliği nezdinde komisyona itiraz edebilir.

Komisyona yapılan itirazlar, tarifelerin uygulanmasını durdurmaz. Komisyon tarifeyi onaylar veya reddeder. Tarifenin reddi halinde, ilgili oda ya komisyonun ret gerekçelerini dikkate alarak yeni tarifeyi hazırlar ya da komisyon kararının kendisine yazılı bildirim tarihinden itibaren on gün içinde ticari davaları görmeye yetkili mahkeme nezdinde itirazda bulunur. Mahkemenin vereceği karar kesindir.
Komisyonun ret kararı vermesi halinde varsa bir önceki dönemde tespit edilmiş tarifeler uygulanır, yoksa tarifelerin uygulanması durdurulur şeklinde belirtmektedir.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Eskişehir Valimiz mevzuatın kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak ekmek zammına itiraz etmelidir.

Yetkilerini tüketiciden yana kullanmaları için bu gün Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ve Eskişehir Valiliğine yazılı başvuruda bulunuyoruz.

Tüketiciyi Destekleme Derneği olarak Kamu otoritesinin yetkilerini haklarını savunmakta zayıf durumda olan tüketicilerden yana kullanacağına inanıyoruz.

Osman ÇAĞATAY
Çözüm Merkezi Başkanı                                                                                                            

2877 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |