Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.890

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Porsuk havzası özel hüküm belirleme çalışmalarına itirazımız var...
Porsuk havzası özel hüküm belirleme çalışmalarına itirazımız var...

Porsuk havzası özel hüküm belirleme çalışmalarını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL “Yenilecek son gıda içilecek son yudum su tüketildiğinde bütün ekonomik göstergeler anlamsız kalır ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porsuk Havzası Özel hüküm belirleme çalışmaları Su kirliliği kontrolü yönetmeliğinin 16.maddesine dayanılarak başlatılmıştır.

Orman ve Su Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün gözetiminde; Kütahya Belediyesi, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kütahya İl Özel İdaresi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Eskişehir İl Özel İdaresi ve DSİ III. Bölge Müdürlüğünün katılımıyla başlatılan çalışmalar sonuçlanmıştır. Taslak halkı bilgilendirmek ve itirazları toplamak üzere 17.01.2012 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde ve Kütahya Valiliğinde askıya çıkarılmıştır. İtirazlar 15.02.2012 tarihinde sona erecektir. Özel hükümler Orman ve Su Bakanlığının onayından sonra yürürlüğe girecektir.

Eskişehir’in içme ve kullanma suyu rezervuarı porsuk baraj gölüne atık su deşarjı mevcut mevzuata göre yasaktır. Özel hükümler yürürlüğe girerse; kalitesi yükseltilmiş atık sular porsuk baraj gölü havzasına deşarj edilebilecektir.

Özel hükümlerden Kütahya ilimiz istediği sonucu alamayacaktır. Kütahya İlimizin arıtma tesislerinin standardı yükseltilmek zorunda kalacak bu ilave yatırım maliyeti oluşturacaktır. Ayrıca standardı yükseltilmiş arıtma tesisleri daha fazla enerji tüketecektir. Tüm bu şartlar yerine getirilse bile Kütahya ilimiz istediği yatırımların yapılması mümkün değildir. Çünkü Özel hükümlerde ki kısıtlılıklar bazı yatırımların yapılmasına engel teşkil edecektir. Aynı şekilde Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresinin de içme suyu arıtma enerji maliyetleri yüksektir.

Tüm bunlar dikkate alındığında; Özel Hüküm belirleme çalışmalarından önce Kütahya ilimizin atık su deşarjlarının havza dışına yapılması imkânları araştırılmalıdır. Atık sularının kullanma ve sulama suyu olarak arıtıldıktan sonra Porsuk baraj gölünün sonuna deşarjı konusunda gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine göndereceğimiz raporlar  ile Özel hüküm belirleme çalışmalarına itiraz ediyoruz.
Su stresinde olan ülkemiz içme suyu kaynaklarını hovardaca heba etmemelidir.
Süleyman BAKAL
Genel Başkan

 

3207 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |