Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
25 Nisan 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.697.291

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Tüketiciler Avrupa Birliğinde...
Tüketiciler Avrupa Birliğinde...

Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen “Sosyal Haklar ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın Rolü” konulu çalışta ya katılan Genel Başkan Vekili Orhan DURMUŞ; 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avrupa Komisyonu tarafından 24-27 Ocak 2012 arasında düzenlenen “Sosyal Haklar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü” konulu çalışta ya katıldık. Türkiye’de, Tüketici hakları konusunda faaliyet gösteren dernekler içinde, bu toplantıya davet edilen tek dernek, Tüketiciyi Destekleme Derneği olmuştur.

 

Dört gün süren toplantılarda; Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğü tarafından, Avrupa Birliği’nin yapısı, çalışma usulleri, üye ülkelerin ve temsilcilerinin seçilme şartları, Avrupa Komisyonu’nun çalışmaları, ülkemizle yapılan tam üyelik müzakereleri gibi konularda sunumlar yapılmış, bilgiler verilmiştir.

Sosyal hakların gelişmesinde Sivil Toplum Kuruluşları’nın etkin rolü ele alınarak, bu etki konusunda, önceden belirlenen gruplarla “work-shop”lar (atölye çalışması) yapılmıştır.

 

Tüketici haklarının Türkiye genelinde ve Eskişehir yerelindeki uygulamalardan örnekler sunularak, derneğimizin tüketici hakları konusundaki faaliyetleri anlatılmış, bu hakların toplum tarafından öğrenilmesi, bilinmesi ve uygulanmasında, alınan mesafe izah edilerek, derneğimizi ve Türkiye’mizi, en iyi şekilde temsil etmeye çalışarak aktif ve etkin katılım sağlanmıştır.

 

Bundan sonraki süreçte derneğimiz, Avrupa Komisyonu’na bağlı ve kısa adı BEUC olan Avrupa Tüketici Örgütü’ne üye olmak suretiyle, Avrupa Birliği’nin tüketici hakları konusunda yapacağı çalışmalara katılarak, işbirliği yapacaktır.  

 

Faaliyetlerini hem yerel düzeyde, hem ülke düzeyinde ve şimdi de ülke dışında; Avrupa Birliği’nde yürütmektedir.Tüketici haklarının hayata geçirilmesinde toplumun tüm katmanları ile birlikte çalışmak istiyoruz.

 

Orhan DURMUŞ 

Genel Başkan Vekili

 

 

 

2484 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |