Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.033

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“özrü kabahatinden büyük …”
“özrü kabahatinden büyük …”

Ekmek zammı konusunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Yaptığı açıklamayı değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL“ekmek fiyatları 5174 sayılı kanuna göre belirlenmektedir ”  dedi.
Genel Başkan Süleyman BAKAL, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

 

 

 

 

 

 

 


Ekmek fiyatları; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanununa tabi tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelik çerçevesinde belirlenmektedir.

Anılan yönetmeliğin ilgili maddesi aşağıda ki gibidir:
Madde 6 - Odalarca düzenlenen tarifelere ilişkin itirazları karara bağlamak üzere, o yerin mülki idare amirinin veya görevlendireceği kişinin başkanlığında, ilgili belediyenin konunun uzmanı belediye personeli arasından görevlendireceği bir üye ile tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili esnaf ve sanatkârlar odaları birliğinin temsilcilerinden oluşan dört kişilik bir komisyon oluşturulur. Komisyon, itirazları başvuru tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde karara bağlar. Komisyon, başkanın yazılı çağrısı üzerine üyelerin çoğunluğuyla toplanır. Kararlar oy çokluğu ile ve gerekçeli olarak alınır. Oylarda eşitlik halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlamış sayılır. Toplantılarda çekimser oy kullanılamaz.
Ekmek zammı mevzuat gereği Fırıncılar odasında, Eskişehir Ticaret odasında kabul edilmiş;  Büyükşehir Belediyesine ve Valilik Makamına bildirilmiştir.

Eskişehir Esnaf sanatkâr odaları birliği başkanlığı, 05 Kasım 2011 tarihinde; “bilinmesi istediğimiz konu Ekmek zamlarının Eskişehir Ticaret odası tarafından yapıldığıdır. Kentte faaliyet gösteren bütün fırınlar ETO üyesidir. Fiyat artışı yine fırıncıların isteği üzerine ETO tarafından 5174 sayılı kanuna göre yapıldı.” açıklamasını yapmıştır.

Mevzuatı bilmeyen, şehrin sesine kulak tıkayan; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı; ekmek zammı konusunda yetkilerini kullanamamış, tüketiciyi savunamamıştır. Yapmaları gereken Eskişehirli tüketiciden özür dilemektir. İtirazın görüşüleceği komisyonun, 5174 sayılı kanuna göre toplanmasını sağlamak ve yasaya aykırı olarak oluşturulan komisyonun oluşumuna itiraz etmektir.

Tüketiciyi Destekleme Derneği ve üyeleri, siyasi kimliklerini dışarıda bırakarak, tamamen tüketicilerin haklarını savunmaya çalışmakta ve faaliyetlerini buna göre sürdürmektedir.

Candaş/yandaş sivil toplum kuruluşlarının pohpohlamasına alışık olanların; kendi yağıyla kavrulan gerçek sivil toplum kuruluşlarına asgari nezaket kurallarını hiçe sayarak yaptıkları  çirkin saldırıları, Eskişehir Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Süleyman BAKAL                                                                                                                 
Genel Başkan

2494 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |