Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.662

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Güvenli İnternet, güvenli yaşam…”
“Güvenli İnternet, güvenli yaşam…”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun uygulamaya koyduğu Güvenli İnternet Hizmetini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Gençlik Komisyonu Üyesi Mesut KARAMAN,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Uygulama Türkiye deki bütün internet kullanıcılarının, özellikle de gençlerin ve çocukların ahlaki değerlerini ko-ruma konusunda oldukça başarılıdır”  dedi.

 Gençlik komisyonu üyesi Mesut KARAMAN, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Kamuoyunun bildiği gibi 28.07.2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmi Gazetede yayımlana-rak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 10. maddesi, Güvenli İnternet Hizmetinin’’ hukuki’’ dayanağını oluşturmaktadır. Bu kap-samda uygulamaya koyulan ve internet kullanıcılarının tercihlerine sunulan “güvenli inter-net paketleri” isteğe bağlı olduğu için kullanıcıların “ özgürlüğünü’’ kısıtlamamakta  güvenli internet kullanmayı tercih eden kullanıcıların beklentilerini büyük ölçüde karşı-lamaktadır.

 

Aile ve Çocuk olmak üzere bizlere iki farklı paket sunan Güvenli İnternet Uygulaması;  

kumar, intihara yönlendirme, Atatürk’e hakaret, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırmak, sağlık için tehlikeli madde temini, fuhuş, müsteh-cenlik, ırkçılık, ayrımcılık, nefret, terör, şiddet-vahşet görüntüleri, kan ve şiddet içeren dö-vüş sporları, hayvan dövüşleri, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi içerikleri barındıran web si-teleri ile bu içeriklere erişilmesini sağlayan web siteleri ve uygulamaları yasaklamaktadır.

 

*Güvenli İnternet Hizmeti; sizi, çocuklarınızı  ve sevdiklerinizi, internetin muhtemel zararlı içeriklerinden koruyan ve kullanımı kolay bir sistemdir.

*Bilgisayarınıza yazılım yüklemenize gerek yoktur.

*İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmetini alabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştire-bilir, isterseniz bu hizmetten vazgeçebilirsiniz.

*ADSL hattınız üzerinden, seçtiğiniz güvenli internet hizmeti nedeniyle İnternet sitelerine erişemediğinizde, Uyarıcı ve Bilgilendirici İnternet Sayfasına yönlendirileceksiniz.

*Güvenli İnternet Hizmetini talep etmeyen abonelerin mevcut İnternet erişim hizmeti, her-hangi bir değişiklik olmaksızın sunulmaya devam etmektedir

*internet güvenlik profilinizi görüntülemek, değiştirmek, 6 ay içerisinde yapmış olduğunuz profil değişikliklerini görüntülemek için ilgili firmanın işlem merkezine girmeniz yeterlidir.

 

Hayatın güvenlik içinde devamı için; güvenli internet uygulamalarını destekliyoruz.

 

Mesut KARAMAN

Gençlik Komisyonu Üyesi

2900 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |