Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
25 Nisan 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.696.997

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Büyükşehir Belediyesinin biracı sevdası yasa dinlemiyor...
Büyükşehir Belediyesinin biracı sevdası yasa dinlemiyor...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının ‘Bira üreten’ bir firma sponsorluğunda ısrar etmesini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Saymanı Yusuf ÖNDER “hukuk devletinde, kimse yasalardan almadığı yetkiyi kullanamaz “ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Sayman Yusuf ÖNDER konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

Anayasamızın 58. Maddesi: “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır” diyor.

 

07/01/2011 tarihli ve 27808 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren; Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında

yönetmeliğin Reklam, sponsorluk ve promosyon uygulamalarını düzenleyen 24.maddesinin d fıkrası :“ Çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile bu nevi etkinliklerin tanıtımında ve etkinliğin gerçekleştirileceği mekânlarda, alkollü içki markaları veya alkollü içki markalarını çağrıştıracak nitelikteki unsurlar kullanılamaz ve bu etkinliklerde satış ve sunum yapılamaz.”

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2011 Ekim Oyun Programı kitapçığının kapağında, bilinen bir bira üreticisi firmanın “… KÜLTÜR VE SANATA KATKILARI ARTA-RAK SÜRECEK” İbaresi ve ayrıca bira üreten firmanın internet adresi vardır.

 

Aynı şekilde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı,  “Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi” program kitapçığının içerisine de bira üreten firmanın isminin yazılması, yanlışı katmerli hale getirmiştir.

 

Tüketiciyi Destekleme Derneği olarak, daha önce “Şehir Tiyatrolar 2011 EKİM OYUN PROGRAMI” için aynı uyarıyı yaptığımız halde aynı hata tekrar edilerek, Eskişehir Büyük-şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları-2011 KASIM OYUN PROGRAMI da, ilgili bira firmasının katkıları alınarak basıldığı görülmektedir ki; bu durum mevzuata aykırıdır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni, hukuka ve mevzuata ayrıca etik kurallara uymaya davet ediyoruz. Ayrıca hukuka aykırı olan bu uygulamayı; Eskişehir Valiliğine, TAPDK’ya ve Reklam Kuruluna şikâyet ediyoruz.

 

Yusuf ÖNDER                                                                  

Genel Sayman            

2616 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |