Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
23 Nisan 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.694.630

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
'’Kalabak suyunda anlaşmazlığın faturası tüketiciye’’
'’Kalabak suyunda anlaşmazlığın faturası tüketiciye’’

Kalabak suyundaki yüksek fiyat uygulamasını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL"Kalabak suyu fiyatının Eski tarafından 1lira 40 kuruş olarak açıklanmasına rağmen sakalar tarafından makul tavan fiyatın üstünde satılması kabul edilemez."

Genel Başkan Süleyman BAKAL şu açıklamayı yapmıştır.

Eskişehir’in alameti farikası kalabak suyunun tadı kaçtı.1.1.2010 tarihinden bu yana 13 gündür tüm sakalarca 12 litrelik damacana kalabak suyu KDV dahil 1lira 45 kuruştan satılmaktadır.

Eski(Eskişehir Su kanalizasyon idaresi) 04.01.2010 tarihinde 12 litrelik damacana kalabak suyunun tavan olarak makul görülebilecek fiyatının KDV dahil 1 lira 40 kuruş olduğunu açıklamıştır. Bu fiyata uymayan sakalara çeşitli yaptırımlar uygulayacağını belirtmiştir.

13 gündür 12 litrelik damacana kalabak suyunu tavan olarak makul görülebilecek fiyatın da üstünde satan sakalara Eski hangi çeşitli yaptırımları uygulamıştır.

Tüm tüketiciler 5 kuruşun hesabını yapmalı sakalara 12 litrelik damacana kalabak suyu için Eski tarafından makul tavan fiyat olarak açıklanan KDV dahil 1lira 4o kuruş ödemelidir.

Tavan fiyatın da üstünde su satmakta ısrar eden sakaları çeşitli yaptırımlar uygulaması için Eski genel müdürlüğünün 324 30 20 telefonuna veya ALO 185 su hattına bildirmelidir. Eski ve önemli bir kamu hizmeti yapan sucular odamız kar paylaşımını kendi aralarında yapmalıdır.

Kar paylaşımındaki uyuşmazlığın faturası tüketiciye kesilemez.

Süleyman BAKAL

Genel Başkan

 

3129 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |