Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
17 Nisan 2024 Çarşamba 
Ziyaretçi Sayımız: 1.689.812

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“sağlıklı nesiller için kantin devrimi milattır, destekliyoruz”
“sağlıklı nesiller için kantin devrimi milattır, destekliyoruz”

Okullarda uygulanacak olan kola ve hamburger yasağını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali ACAR “ kantin devrimi katılımcı, şeffaf gıda denetim uygulamaları ile güçlendirilmelidir ” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan yardımcısı Ali ACAR konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları ortak bir çalışma yaparak yaklaşık 16 milyon öğrencimizi etkileyecek bir uygulama ile 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren; okul kantinlerinde hamburger gibi fast food tarzı yiyecekler, kızarmış patates, kolalı içecek, hazır meyve suları, cips tarzı yiyeceklerin satışının yasaklanması bunun yerine ayran, yoğurt, meyve satışı zorunlu hale getirilmesi planlanmaktadır.

Yukarıda belirtilen uygulamaya aykırı hareket eden kantinlerin sözleşmeleri feshedilecek ve cezai işlem uygulanacaktır. Kola ve gazlı içecekler, meyve suyu adıyla satılan renkli sıvılar, hamburger, cipsler, tostlar, ayran veya yoğurt adıyla satılan niteliksiz ve sağlıksız ürünler, kek, gofret, bisküvi, kraker ve çikolataların tümü yasaklanmalı ve yasakta kararlı bir şekilde sürdürülmelidir.

Ancak alternatif olarak sunulan ürünlerinde, yasaklananlar kadar sorunlu ürünler olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Gıda hareketinin;” badem, fındık, ceviz, hurma, -gün kurusu olarak- kuru üzüm, kuru erik, kuru incir, kuru kayısı, kuru dut ile mevsimine göre değişmek üzere mandalina, portakal, elma, erik, kayısı, şeftali, çilek, üzüm gibi ürünler ile tam buğday unundan ve katkısız ekmekler sunulmalıdır. Standart getirilmeksizin sunulması durumunda, kimyasallarla kurutulmuş kuru ürünler ile yine aşırı tarım kimyasalları kullanılarak üretilmiş meyvelerde çocukların sağlığını bozacaktır.” Önerileri ivedilikle uygulanmalı, sağlıklı gıdaya ulaşım konusunda gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bilindiği üzere fast food türü yiyeceklerin çocuklarda obeziteye ve yine diyabete neden olduğu tıbbi tahliller nezdinde ispatlanmıştır. Nitekim İlgili bakanlıklar tarafından öngörülen bu uygulamanın esas amacı ülkemizde diyabet’in (şeker hastalığının) önüne geçmek olduğu belirtilmiştir. Ayrıca günümüzde özelliklerde çocuklarda baş gösteren obezitenin de önüne geçilmek istendiği vurgulanmıştır.Sağlıklı genç bir nüfusa sahip olmak adına kantin devrimini destekliyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Ali ACAR

Genel Başkan Yardımcısı

 

 

 

2592 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |