Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.675.972

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Sağlığa zararlı, tağşiş edilmiş gıda üretenleri bilmek hakkımızdır”
“Sağlığa zararlı, tağşiş edilmiş gıda üretenleri bilmek hakkımızdır”

Tüketiciyi Destekleme Derneğinin Sağlığa zararlı gıda üretenler açıklansın dilekçe kampanyasını değerlendiren Denetim Kurulu Üyesi Neşe KARADEMİR “Dilekçeleri posta ile Başbakanlık makamına gönderiyoruz. Sonuç alacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

Denetim kurulu üyesi Neşe KARADEMİR konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 22 bin 172 gıdayı analiz etti. Yüzde 5,28'inde sorun çıktı. Pul biberin yüzde 15'inde aflotoksin, bebek mamalarının yüzde 2,46'sında kurşun saptandı. En sorunlu ürünlerin bal, pekmez, kırmızı toz ve pul biber olduğu saptandı.

Anayasa'nın Tüketicilerin Korunması başlıklı 172 maddesi aşağıdaki gibidir:

MADDE 172 -Devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirleri alır,tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder.

Yukarıda belirtilen anayasal hakkın gereği olarak, ürünleri sağlığa zararlı, tağşiş edilmiş çıkan firmaların isimlerini ve ürünlerinin listesinin her ay Tarım ve Köyişleri Bakanlığının internet sitesinde kamuoyuna açıklanması için; 16.04.2011 tarihinde Eskişehir de Hamam yolu caddesinde 13.00-15.00 saatleri arasında yaptığımız dilekçe kampanyamızda 778 adet dilekçe toplandı.

Toplanan bu dilekçeleri gereği yapılmak üzere posta ile Başbakanlık makamına iletiyoruz. Konuyu hep birlikte takip etmeye devam edeceğiz.

Tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşım ve bilgilenme hakkı evrensel tüketici haklarındandır. Tüketimden gelen gücümüzü kullanmamız firmaların sağlıklı gıda üretmelerine çok önemli katkılar sağlayacaktır.

 

Neşe KARADEMİR

Denetim Kurulu Üyesi

 

 

2757 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |